Jeżeli interesuje Państwa tematyka zrównoważonego życia w zgodzie z otaczającą przyrodą, serdecznie zapraszamy na wydarzenie organizowane w ramach projektu „Ochrona różnorodności biologicznej w Aglomeracji Opolskiej poprzez działania edukacyjno – informacyjne – etap II”.
W dniu 24 maja 2022 r. w Hotelu DeSilva Premium w Opolu o godz. 13.00 startuje II Festiwal Bioróżnorodności, a w ramach niego ciekawe wykłady i prelekcje oraz degustacja potraw i produktów ekologicznych oraz potraw tradycyjnej kuchni regionalnej.
Festiwal to kolejna okazja promocji różnorodności biologicznej naszego regionu, wprowadzenia prostych i ekologicznych rozwiązań do życia codziennego, a także możliwość wymiany poglądów dotyczących zrównoważonego życia w zgodzie z naturą. Dla wszystkich gości przygotowano pamiątkowe podarunki w postaci nasion ziół i kwiatów.
Festiwalowi towarzyszyć będzie promocja książki autorstwa Sandry Jagielskiej „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny” i jej darmowa dystrybucja.
PROGRAM
Warto posłuchać!
- „Kto jada borowiki to ma dobre wyniki- o pięknie i mocy ukrytych w grzybach” – Sabina Dąbrowska lokalna znawczyni grzybów - wykład wprowadzający
- „Sielsko i anielsko – ogród kwiatowy, zielony balkon, rabatka urządzone z lokalnego kwiatka” – spotkanie autorskie z Sandrą Jagielską i prezentacja książki „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny”
Warto spróbować!
Strefa degustacji:
- Potrawy i produkty ekologiczne
- Potrawy tradycyjnej kuchni regionalnej
Warto z nami być!
- Promocja i dystrybucja książki „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny”
- Upominki – nasiona kwiatów i ziół
- Inne niespodzianki
Impreza bezpłatna – serdecznie zapraszamy!