W dniu 22 października 2019 r. w Hotelu DeSilva Premium w Opolu o godz. 14.00 organizujemy I Festiwal Bioróżnorodności, a w ramach niego ciekawe wykłady i prelekcje oraz degustacja potraw i produktów ekologicznych, zdrowej żywności, potraw tradycyjnej kuchni regionalnej.
Festiwal to kolejna okazja promocji różnorodności biologicznej naszego regionu, wprowadzenia prostych i ekologicznych rozwiązań do życia codziennego, a także możliwość wymiany poglądów dotyczących zrównoważonego życia w zgodzie z naturą.
Dla wszystkich gości przygotowano pamiątkowe podarunki w postaci nasion i cebulek kwiatowych.
Festiwalowi towarzyszyć będzie wystawa fotograficzna prac zgłoszonych w ramach konkursu fotograficznego.
Zapraszamy na ostatnie wydarzenie organizowane w ramach projektu „Ochrona różnorodności biologicznej w Aglomeracji Opolskiej poprzez działania edukacyjno – informacyjne”.
Szczegóły wydarzenia w załączonym programie.